Vakantiewoning d'Heksescheure

Vakantiewoning d'Heksescheure

Vakantiewoning d'Heksescheure

Keer terug naar het Zonnebeke van 1920

Toen de oorlog in november 1918 eindigde, bleef vernieling achter. Niet alleen dorpen werden van de kaart geveegd, maar ook gezinnen werden verwoest. De dood van een vader, zoon, broer of goed vriend bracht rouwende vrienden en familieleden in beweging. In de jaren ’20 bezochten ze met duizenden de Westhoek, op zoek naar het graf van hun geliefde of het slagveld waar ze vochten en stierven. 

Het Passchendaele Museum organiseert samen met de Universiteit van kent de belevingswandeling ‘The Way Back’, op 24, 25 en 26 mei. Het kasteel van Zonnebeke vormt het decor van een unieke ervaring. Een combinatie van projecties, videomapping, muziek en gesproken woord brengen het Zonnebeke van anno 1920 terug tot leven. De littekens van de oorlog zijn nog steeds duidelijk zichtbaar. Britse pelgrims, Duitse bezoekers en de lokale bevolking ontmoeten elkaar terwijl de geesten van de oorlog nog steeds rondwaren.

Tickets te verkrijgen via passchendaele.be

Andere blogposts...

dheksescheure - april 30, 2024

Keer terug naar het Zonnebeke van 1920

Toen de oorlog in november 1918 eindigde, bleef vernieling achter. Niet alleen dorpen werden van de kaart geveegd, maar ook gezinnen werden verwoest. De dood van een vader, zoon, broer of goed vriend bracht rouwende vrienden en familieleden in beweging. …

Read More
dheksescheure - oktober 25, 2023

Sint Hubertusviering Beselare

Read More
dheksescheure - oktober 25, 2023

For Evermore – Begraafplaatsen van WOI

FOR EVERMORE begraafplaatsen van de Eerste Wereldoorlog Deze tentoonstelling in het In Flanders Fields Museum staat stil bij de Commonwealth, Franse, Belgische, Duitse en Amerikaanse begraafplaatsen. Die herbergen niet alleen de geschiedenis van de doden die er zijn begraven, ze …

Read More