Vakantiewoning d'Heksescheure

Vakantiewoning d'Heksescheure

Vakantiewoning d'Heksescheure

Tijdelijke tentoonstelling “Reflectiepunten – oorlogsdoden in het Kasteeldomein van Zonnebeke”

In 1917 sneuvelden in het kasteeldomein van Zonnebeke honderden militairen. De meesten zijn destijds ter plaatse begraven.

Na de oorlog zijn van elk lichaam, dat op een Commonwealth-begraafplaats terechtkwam, coördinaten van ontgraving bijgehouden. zo werden binnen de grenzen van het kasteelpark ruim 170 geallieerden gevonden. Helaas zijn voor Duitse oorlogsdoden geen gegevens van ontgraving gekend. Toch weet het museum dankzij diepgaand onderzoek dat hier vermoedelijk honderden Duitsers sneuvelden. In het museum maak je kennis met enkele mannen die vlakbij vochten en stierven. Een online expo gaat dieper in op de gebeurtenissen in het park in 1917. Verder kan je in het museum en de dienst toerisme een gratis wandelbrochure krijgen. een parcours in het kasteelpark leidt je langs plekken waar lichamen werden ontgraven. Ze zijn gemarkeerd met ‘reflectiepunten’, bakens die herinneren aan het drama dat er plaatsvond. 

Vanaf eind april/begin mei, in het Passchendaele Museum. Elke dag open van 10 tot 17.30u, laatste toegang om 16.30 uur.

Andere blogposts...

dheksescheure - april 30, 2024

Keer terug naar het Zonnebeke van 1920

Toen de oorlog in november 1918 eindigde, bleef vernieling achter. Niet alleen dorpen werden van de kaart geveegd, maar ook gezinnen werden verwoest. De dood van een vader, zoon, broer of goed vriend bracht rouwende vrienden en familieleden in beweging. …

Read More
dheksescheure - oktober 25, 2023

Sint Hubertusviering Beselare

Read More
dheksescheure - oktober 25, 2023

For Evermore – Begraafplaatsen van WOI

FOR EVERMORE begraafplaatsen van de Eerste Wereldoorlog Deze tentoonstelling in het In Flanders Fields Museum staat stil bij de Commonwealth, Franse, Belgische, Duitse en Amerikaanse begraafplaatsen. Die herbergen niet alleen de geschiedenis van de doden die er zijn begraven, ze …

Read More