Vakantiewoning d'Heksescheure

Vakantiewoning d'Heksescheure

Tijdelijke tentoonstelling “Reflectiepunten – oorlogsdoden in het Kasteeldomein van Zonnebeke”

In 1917 sneuvelden in het kasteeldomein van Zonnebeke honderden militairen. De meesten zijn destijds ter plaatse begraven.

Na de oorlog zijn van elk lichaam, dat op een Commonwealth-begraafplaats terechtkwam, coördinaten van ontgraving bijgehouden. zo werden binnen de grenzen van het kasteelpark ruim 170 geallieerden gevonden. Helaas zijn voor Duitse oorlogsdoden geen gegevens van ontgraving gekend. Toch weet het museum dankzij diepgaand onderzoek dat hier vermoedelijk honderden Duitsers sneuvelden. In het museum maak je kennis met enkele mannen die vlakbij vochten en stierven. Een online expo gaat dieper in op de gebeurtenissen in het park in 1917. Verder kan je in het museum en de dienst toerisme een gratis wandelbrochure krijgen. een parcours in het kasteelpark leidt je langs plekken waar lichamen werden ontgraven. Ze zijn gemarkeerd met ‘reflectiepunten’, bakens die herinneren aan het drama dat er plaatsvond. 

Vanaf eind april/begin mei, in het Passchendaele Museum. Elke dag open van 10 tot 17.30u, laatste toegang om 16.30 uur.

Andere blogposts...

dheksescheure - maart 19, 2023

Kalender april-juni 2023 Palingbeek

Het Provinciaal Domein De Palingbeek is gelegen in een oase van groen. Een ideale locatie om schitterende wandelingen te maken, geschikt voor jong en oud. Ten noorden van het voormalig kanaal Ieper-Komen, in het provinciaal domein ‘De Palingbeek’ zijn nog verschillende landschappen …

Read More
dheksescheure - februari 28, 2023

Tijdelijke tentoonstelling “Reflectiepunten – oorlogsdoden in het Kasteeldomein van Zonnebeke”

In 1917 sneuvelden in het kasteeldomein van Zonnebeke honderden militairen. De meesten zijn destijds ter plaatse begraven. Na de oorlog zijn van elk lichaam, dat op een Commonwealth-begraafplaats terechtkwam, coördinaten van ontgraving bijgehouden. zo werden binnen de grenzen van het …

Read More
dheksescheure - februari 28, 2023

ANZAC Day

Op dinsdag 25 april gaat Anzac Day door aan het Polygoonbos in de Lange Dreve te Zonnebeke. Op die dag is het 108 jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog begon voor het “Australian an New Zealand Corps’ met de landing op het …

Read More