Vakantiewoning d'Heksescheure

Vakantiewoning d'Heksescheure

Vakantiewoning d'Heksescheure

Wandelingen nabij de vakantiewoning

WANDELING 1: DE HEKSENWANDELING

  • Afstand: 7,8 km
  • Moeilijkheidsgraad: Kindvriendelijk
  • Startpunt: Marktplein – Beselare (500m vanaf de vakantiewoning)

Tijdens de ‘Heksen wandellus’ passeer je onder andere de woonplaatsen van enkele belangrijke heksen zoals ‘Calle Bletters’, ‘Sefa Bubbels’ en ‘Tanneken Vanhulle’. Heksen die konden vliegen of zich veranderen in een dierengedaante en toveressen die magische gaven bezaten en toverdrankjes gebruikten. Ze hielden geheime heksenvergaderingen waar Sefa meesteres was. Treed in de voetsporen van de toveressen van Beselare en laat je leiden door hun onzichtbare hand.

De wandellus passeert op 100m van de vakantiewoning.

Download hier de wandelkaart.

WANDELING 2: DE FOLKLORE WANDELLUS

 

  • Afstand: 8,6 km
  • Moeilijkheidsgraad: Kindvriendelijk
  • Startpunt: Marktplein – Beselare (500m vanaf de vakantiewoning)

De ‘Folklore wandellus’ in Beselare is een thematische wandeling die een aantal geschiedkundige tradities, de culturele eigenheid en inwoners van de gemeente door de eeuwen heen belicht. De ontginning en ontwikkeling van de woeste gronden door de ‘Heren van Beselare’, de economische bedrijvigheid, de heropleving na de Eerste Wereldoorlog en vooral de heksentraditie staan centraal. 

Download hier de wandelkaart.

WANDELING 3: VERHALEN VOOR ONDERWEG

  • Start: Marktplaats, 8980 Beselare
  • Afstand: 8 km
  • Prijs: Je kan de wandelbrochure verkrijgen bij de Dienst voor Toerisme van Zonnebeke. Gasten kunnen deze kaart eveneens aankopen in de vakantiewoning. De kostprijs is €3,00/wandelfolder
 

“Verhalen voor onderweg” is een reeks van wandelboekjes met themawandelingen die niet zijn bewegwijzerd, maar waarbij een handige brochure je op je tocht helpt. Met deze wandeling wandel je door een behekst Beselare en volg je een traject die langs verschillende POI’s gaat. Een combinatie van folklore, architectuur en heksen geeft je een goed beeld over wat de heksen i n Beselare betekenen. Deze wandellus onderscheid zich duidelijk van de heksenwandeling die zich toespitst op de ‘vermeende’ woonplaatsen van de Beselaarse heksen.

Andere blogposts...

dheksescheure - april 30, 2024

Keer terug naar het Zonnebeke van 1920

Toen de oorlog in november 1918 eindigde, bleef vernieling achter. Niet alleen dorpen werden van de kaart geveegd, maar ook gezinnen werden verwoest. De dood van een vader, zoon, broer of goed vriend bracht rouwende vrienden en familieleden in beweging. …

Read More
dheksescheure - oktober 25, 2023

Sint Hubertusviering Beselare

Read More
dheksescheure - oktober 25, 2023

For Evermore – Begraafplaatsen van WOI

FOR EVERMORE begraafplaatsen van de Eerste Wereldoorlog Deze tentoonstelling in het In Flanders Fields Museum staat stil bij de Commonwealth, Franse, Belgische, Duitse en Amerikaanse begraafplaatsen. Die herbergen niet alleen de geschiedenis van de doden die er zijn begraven, ze …

Read More