Vakantiewoning d'Heksescheure

Vakantiewoning d'Heksescheure

Wandelingen nabij de vakantiewoning

WANDELING 1: DE HEKSENWANDELING

  • Afstand: 7,8 km
  • Moeilijkheidsgraad: Kindvriendelijk
  • Startpunt: Marktplein – Beselare (500m vanaf de vakantiewoning)

Tijdens de ‘Heksen wandellus’ passeer je onder andere de woonplaatsen van enkele belangrijke heksen zoals ‘Calle Bletters’, ‘Sefa Bubbels’ en ‘Tanneken Vanhulle’. Heksen die konden vliegen of zich veranderen in een dierengedaante en toveressen die magische gaven bezaten en toverdrankjes gebruikten. Ze hielden geheime heksenvergaderingen waar Sefa meesteres was. Treed in de voetsporen van de toveressen van Beselare en laat je leiden door hun onzichtbare hand.

De wandellus passeert op 100m van de vakantiewoning.

Download hier de wandelkaart.

WANDELING 2: DE FOLKLORE WANDELLUS

 

  • Afstand: 8,6 km
  • Moeilijkheidsgraad: Kindvriendelijk
  • Startpunt: Marktplein – Beselare (500m vanaf de vakantiewoning)

De ‘Folklore wandellus’ in Beselare is een thematische wandeling die een aantal geschiedkundige tradities, de culturele eigenheid en inwoners van de gemeente door de eeuwen heen belicht. De ontginning en ontwikkeling van de woeste gronden door de ‘Heren van Beselare’, de economische bedrijvigheid, de heropleving na de Eerste Wereldoorlog en vooral de heksentraditie staan centraal. 

Download hier de wandelkaart.

WANDELING 3: VERHALEN VOOR ONDERWEG

  • Start: Marktplaats, 8980 Beselare
  • Afstand: 8 km
  • Prijs: Je kan de wandelbrochure verkrijgen bij de Dienst voor Toerisme van Zonnebeke. Gasten kunnen deze kaart eveneens aankopen in de vakantiewoning. De kostprijs is €3,00/wandelfolder
 

“Verhalen voor onderweg” is een reeks van wandelboekjes met themawandelingen die niet zijn bewegwijzerd, maar waarbij een handige brochure je op je tocht helpt. Met deze wandeling wandel je door een behekst Beselare en volg je een traject die langs verschillende POI’s gaat. Een combinatie van folklore, architectuur en heksen geeft je een goed beeld over wat de heksen i n Beselare betekenen. Deze wandellus onderscheid zich duidelijk van de heksenwandeling die zich toespitst op de ‘vermeende’ woonplaatsen van de Beselaarse heksen.

Andere blogposts...

dheksescheure - maart 19, 2023

Kalender april-juni 2023 Palingbeek

Het Provinciaal Domein De Palingbeek is gelegen in een oase van groen. Een ideale locatie om schitterende wandelingen te maken, geschikt voor jong en oud. Ten noorden van het voormalig kanaal Ieper-Komen, in het provinciaal domein ‘De Palingbeek’ zijn nog verschillende landschappen …

Read More
dheksescheure - februari 28, 2023

Tijdelijke tentoonstelling “Reflectiepunten – oorlogsdoden in het Kasteeldomein van Zonnebeke”

In 1917 sneuvelden in het kasteeldomein van Zonnebeke honderden militairen. De meesten zijn destijds ter plaatse begraven. Na de oorlog zijn van elk lichaam, dat op een Commonwealth-begraafplaats terechtkwam, coördinaten van ontgraving bijgehouden. zo werden binnen de grenzen van het …

Read More
dheksescheure - februari 28, 2023

ANZAC Day

Op dinsdag 25 april gaat Anzac Day door aan het Polygoonbos in de Lange Dreve te Zonnebeke. Op die dag is het 108 jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog begon voor het “Australian an New Zealand Corps’ met de landing op het …

Read More