Vakantiewoning d'Heksescheure

Vakantiewoning d'Heksescheure

Vakantiewoning d'Heksescheure

Kerktoren Zonnebeke

De toren van de beschermde Onze-Lieve-Vrouwekerk van Zonnebeke, een ontwerp van architect Huib Hoste, werd ontsloten en ingericht voor bezoekers. Het is de eerste modernistische kerk van België. De halfronde panoramische ramen in de nok van de toren bieden een prachtig 360° uitzicht op de weidse omgeving, vanop 40 meter hoogte. In het zuiden Ieper en Heuvelland, in het westen de IJzertoren.

Op de tussenverdiepingen vind je de tentoonstelling ‘Getekend Landschap’. Die brengt het verhaal van het altijd veranderende landschap van Zonnebeke.

De toegang is gratis, maar tickets moeten afgehaald worden aan het onthaal van de  toeristische dienst van zonnebeke of via de website van Toerisme Zonnebeke

Meer info: website Toerisme Zonnebeke


Andere blogposts...

dheksescheure - oktober 25, 2023

Sint Hubertusviering Beselare

Read More
dheksescheure - oktober 25, 2023

For Evermore – Begraafplaatsen van WOI

FOR EVERMORE begraafplaatsen van de Eerste Wereldoorlog Deze tentoonstelling in het In Flanders Fields Museum staat stil bij de Commonwealth, Franse, Belgische, Duitse en Amerikaanse begraafplaatsen. Die herbergen niet alleen de geschiedenis van de doden die er zijn begraven, ze …

Read More
dheksescheure - maart 19, 2023

Kalender Provinciaal domein “De Palingbeek”

Het Provinciaal Domein De Palingbeek is gelegen in een oase van groen. Een ideale locatie om schitterende wandelingen te maken, geschikt voor jong en oud. Ten noorden van het voormalig kanaal Ieper-Komen, in het provinciaal domein ‘De Palingbeek’ zijn nog verschillende landschappen …

Read More