Vakantiewoning d'Heksescheure

Vakantiewoning d'Heksescheure

Kerktoren Zonnebeke

De toren van de beschermde Onze-Lieve-Vrouwekerk van Zonnebeke, een ontwerp van architect Huib Hoste, werd ontsloten en ingericht voor bezoekers. Het is de eerste modernistische kerk van België. De halfronde panoramische ramen in de nok van de toren bieden een prachtig 360° uitzicht op de weidse omgeving, vanop 40 meter hoogte. In het zuiden Ieper en Heuvelland, in het westen de IJzertoren.

Op de tussenverdiepingen vind je de tentoonstelling ‘Getekend Landschap’. Die brengt het verhaal van het altijd veranderende landschap van Zonnebeke.

De toegang is gratis, maar tickets moeten afgehaald worden aan het onthaal van de  toeristische dienst van zonnebeke of via de website van Toerisme Zonnebeke

Meer info: website Toerisme Zonnebeke


Andere blogposts...

dheksescheure - maart 19, 2023

Kalender april-juni 2023 Palingbeek

Het Provinciaal Domein De Palingbeek is gelegen in een oase van groen. Een ideale locatie om schitterende wandelingen te maken, geschikt voor jong en oud. Ten noorden van het voormalig kanaal Ieper-Komen, in het provinciaal domein ‘De Palingbeek’ zijn nog verschillende landschappen …

Read More
dheksescheure - februari 28, 2023

Tijdelijke tentoonstelling “Reflectiepunten – oorlogsdoden in het Kasteeldomein van Zonnebeke”

In 1917 sneuvelden in het kasteeldomein van Zonnebeke honderden militairen. De meesten zijn destijds ter plaatse begraven. Na de oorlog zijn van elk lichaam, dat op een Commonwealth-begraafplaats terechtkwam, coördinaten van ontgraving bijgehouden. zo werden binnen de grenzen van het …

Read More
dheksescheure - februari 28, 2023

ANZAC Day

Op dinsdag 25 april gaat Anzac Day door aan het Polygoonbos in de Lange Dreve te Zonnebeke. Op die dag is het 108 jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog begon voor het “Australian an New Zealand Corps’ met de landing op het …

Read More